Yeni Libreville Havaalanı: Gürbağ Grubu takipte.

Gabonrewiew internet haber sevisi ekonomi servisinden Bay Stevie Mounombou, tarafından 11 Nisan 2018’de yayımlanmıştır.

Yeni Libreville havaalanını inşa etme projesine ilgi duyan Gürbağ Grup Yönetim Kurulu Başkanı 10 Nisan'da Libreville'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile görüştü. Her iki taraf da bu büyük altyapı inşaat projesinin fizibilitesini ele aldılar.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı 10 Nisan'da Libreville'de, Libreville'in yeni havaalanı inşaatı ile ilgilenen Gürbağ Grup Yönetim Kurulu Başkanı ile bir araya geldiler; Yönetim Kurulu Başkanı Halil BAĞIBAN; “Biz Librewille yeni havalimanı inşaatı projesi için kendi finansmanımızı getirmeyi kendisine önerdik. Başkan Yardımcısı ile bu fonun şartları, böyle bir havalimanının teknik gereklilikleri ve projenin gerçekleştirilmesi sürecine nasıl yaklaşılacağı hakkında görüştük” şeklinde beyanda bulundular.

Türk Grubu Başkanı ayrıca; "Biz Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın yaklaşımlarından son derece eminiz zira kendisi bizi bilge kişiliği ve can kulağı ile dinledi. Bu projenin gelişimini bekliyor ve bunu gerçeğe dönüştürmeyi umuyoruz ”dedi. “Güçlü finansal ayakları ve güçlü büyümesi ile Gürbag Grubu, Türkiye'deki inşaat pazarının önde gelen şirketlerinden biridir. Gürbağ Grubu kendi bünyesinde yer alan altı şirketle, faaliyetleri kapsamında birçok proje gerçekleştirmektedir. Edindiğimiz bu tecrübeler ile Grubumuz yeni Libreville havalimanının inşaat yapım sözleşmesini kazanmayı umut ettiğini” belirtmiştir.

Son olarak Yönetim Kurlu Başkanı Halil BAĞIBAN; “Gürbag Grubu, dünyadaki en büyük 200 inşaat şirketinden biridir. Yapım işlerini kapsayan tüm alanlarında tecrübemiz vardır. Tüm inşaat işlerinde 20 yılı aşkın deneyime sahip uluslararası bir grubuz. Özellikle, gökdelenler, havaalanları gibi istisnai yani büyük teknik uzmanlık gerektiren özel binaların inşasında tecrübeliyiz” sözleri ile açıklamalarını tamamladı.

Yeni Libreville havaalanı projesi Haziran 2010'da resmen ilan edildi.