GÜNEYDOĞU’YA HİDROELEKTRİK SANTRALİ...

GAZİANTEP - Yurtiçi ve yurtdışında birçok projeye imza atan Gürbağ İnşaat, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hidroelektrik santralı kuracak. Gürbağ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bağıban, yapımına 2012 yılında başlanacak olan santral için ön fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Faaliyetlerine 1992 yılında başlayan Gürbağ İnşaat’ın 1995 yılında Şanlıurfa’da hazır beton tesisini devreye aldığını anlatan Bağıban, Türkiye ve yurtdışında çeşitli prestij projelerinin yapımını sürdüren firmanın çalışma alanları arasında barajlar, su arıtma tesisleri, entegre et tesisleri, spor kompleksi, sanayi tesisleri, beton prefabrik yapıları, okullar, büyük ölçekli konut projeleri, otoyollar ve köprüler gibi yapıların yer aldığını söyledi.

Gürbağ İnşaat’ın kalitesini 9001:2000 kalite yönetim sistemi ile perçinlediğini ifade eden Bağıban, “Her türlü inşaat faaliyetlerinde küresel kaynakların korunmasına, enerji tasarrufuna ve çalışanların sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu konuda bünyemizde uluslararası norm ve standartları uygulayarak, firma olarak küresel kalite zinciri içerisinde yerimizi almak istiyoruz” dedi.

Duhok’a 4 bin konutluk proje

Hazır beton ve prefabrik alanında faaliyet gösteren Gürbağ İnşaat’ın yerel değil, ulusal ve uluslararası boyutta çalışmalara imza atma amacıyla yola çıktığını dile getiren Bağıban, bu hedeflerine ulaştıklarının altını çizdi. Kuzey Irak’ta birçok proje gerçekleştirdiklerine işaret eden Bağıban, bunlardan bazılarını şöyle anlattı: “Bugüne kadar Zaho’da arıtma tesisi, Erbil’de entegre et tesisi, Duhok’ta ise kapalı spor salonu ve su temeni için geliştirilen projenin birinci etabını inşa ettik. Firmamızın bölgedeki çalışmaları daha da yoğunlaşmış durumda. Tümü Duhok’ta yer alan projelerden ilki 4 bin konutluk Avrosity isimli bir toplu konut projesi. Duhok’ta modern bir kent yaratma iddiasıyla ortaya konulan bir çalışma. Diğer çalışmalar da yine kentin modern yapılanmasının parçalarını oluşturuyor. Duhok Üniversitesi Kongre Merkezi bunlardan biri. Diğeri de birinci etabını yaptıkları su temini projesinin ikinci etabı.”

Bugüne kadar GAP Projesi kapsamında Şanlıurfa sulama tünelleri, Kürtün Barajı gövde kaplamasının da arasında bulunduğu pek çok projeye hayat verdiklerini kaydeden Bağıban, “Şanlıurfa ile ilgili çalışmalarımız bunlarla da sınırlı değil. Mesela en son hayat verdiğimiz ve bölgeye ekonomik hareketlilik getiren Tat Salça, diğer adıyla Harranova fabrikası önemli çalışmalarımız arasında. Koç Holding’in 23 bin metrekarelik açık alanda 15 bin metrekarelik kapalı tesis olarak projelendirdiği bu yatırımını,yedi ay gibi kısa bir süre içinde 2008’de tamamladık. Bunlar dışında Şanlıurfa’nın trafik sorununa büyük oranda çözüm getiren Şehitlik, Uçaksavar ve SSK köprülü kavşaklarında proje kapsamı içerisinde bulunan öngerilmeli köprü kirişleri de yine bizim tarafımızdan üretilerek monte edildi. Bağıban, bu arada firmanın, Diyarbakır’da 39 bin metrekarelik alçı plaka ve profil fabrikasının yapımını da bitirdiğini söyledi.

“Yatırımlarımız işsizliği önlemek için”

Yönetim merkezini Ankara’da konumlandıran Gürbağ İnşaat’ın, yatırımlarının önemli bir kısmını Şanlıurfa’da gerçekleştirdiğini belirten İsmail Bağıban, buna örnek olarak kuruluşlarının üç yıl sonrasında 1995’te bölgede eksikliğini tespit ederek kurdukları hazır beton tesisini ve 1996’da devreye aldıkları prefabrik üretim fabrikasını gösterdi. Bağıban, şöyle devam etti: “Şanlıurfalı olarak elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam edeceğiz. Çıtamızı daha yükseklere çıkartacağız. Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veren firmamız, prefabrik yapılarda teknolojik olarak yeni sistemler geliştiriyor ve bölgenin ihtiyacına göre düzenlemeler yapıyor. Elektrik direği üretimi için çalışmalar tamamlandı. Yakın zamanda üretime başlanacak. 2012 yılında başlanacak olan hidroelektrik santralı inşaatı için ön fizibiliteler tamamlandı. Şanlıurfa’da işsizliği önlemek amacıyla yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğiz.”

KAYNAK: http://www.gkobitv.com/gaziantep/gurbag-insaat-guneydoguda-hidroelektrik-santrali-kuracak-h18809.html